duminică, 30 octombrie 2016

PROIECTUL EDUCATIV ”CERCUL OLIMPIC” LA CEA DE-A VI-A EDITIE

CERCUL OLIMPIC – PUNTE SPRE PRIETENIE, TOLERANȚĂ ȘI FAIR-PLAY” –
EDIȚIA a VI-a, 2016-2017 - ZIDURI - BUZᾸU
ŞCOALA GIMNAZIALǍ ZIDURI vă invită să fiţi parteneri la organizarea activităților proiectului educativ ”CERCUL OLIMPIC – PUNTE SPRE PRIETENIE, TOLERANȚĂ ȘI FAIR-PLAY” ediţia a IV-a, ZIDURI - BUZᾸU 2017.
ARGUMENT: Olimpism, fair-play, toleranţă, non-violenţă, lupta antidrog, sunt doar câteva exemple din ceea ce o societate are nevoie pentru a se dezvolta. Combaterea influenţelor negative de comportament ale tinerilor trebuie să fie o prioritate în actul educativ al prezentului, iar introducerea acestora în "sfera olimpică" prin activitățile proiectului ”Cercul olimpic- o punte spre Prietenie, Toleranță și Fair-play” le va stârni curiozitatea, dorinţa de cunoaştere, de imitare a unor modele. Olimpismul nu este nici religie, nici ideologie, nici doctrină politică, nici sistem socioeconomic. Este, clar, o stare de spirit, o viziune a omului, o şcoală de nobleţe şi puritate morală. Cu alte cuvinte, prin implementarea unui proiect dedicat olimpismului si promovării valorilor acestuia, învăţăm elevii să-și formeze un caracter puternic şi sănătos, un cult al idealului dezinteresat, un efort de a ridica concepţia despre onoare şi demnitate la înălţimea elanului fizic, pentru afirmarea continuă şi fără sfârşit a omului, care se creează şi recreează fără încetare. Activităţile propuse promovează capacitatea elevilor de a munci individual şi în echipă, în funcţie de ceea ce se pricep mai bine sau în funcţie de interesul manifestat, dar în scopul comun. Investiţia emoţională şi angajarea profundă se manifestă ca un liant real care motivează coeziunea, interacţiunea entuziastă pozitivă si constructivă. Speram astfel că, după derularea acestui proiect la nivel national, elevii nostri vor ramane cu imaginea clara a dimensiunii frumusetii relatiilor de prietenie, eliminand prejudecatile si convingerile discriminatorii tot mai prezente in constiinta publica si preluate, din nefericire, si de catre acestia.
În toate acțiunile nostre educative trebuie să ne ghidăm în permanență după deviza olimpică ”Citius, Allius, Fortius” și să nu uităm că, dincolo de îndemnul de autodepăşire umană, pe plan motric, aceasta include şi îndemnul de perfecţionare pe plan moral:
 ”Citius” - rapid nu doar în alergare, ci şi în spiritul, care trebuie să fie promt şi vivace.
 ”Altius” - mai înalt, nu doar în săritură, ci şi în aspiraţiile individului.
 ”Fortius” - nu doar mai puternic pe terenul de sport, dar şi în viaţă.
SCOPUL PROIECTULUI: Dezvoltarea spiritului colectiv, civic și îmbunătățirea relaţionării interpersonale a elevilor prin promovarea și cultivarea atât în mediul școlar cât şi în comunitate a valorilor olimpice – tolerantă, prietenie, fair-play, nondiscriminare, nonviolență.
ACTIVITATI:
- ”Toleranță, prietenie, fair-play” prezentarea de proiecte educative extraşcolare/activități ale cercurilor olimpice școlare/competiții și acțiuni sportive care urmăresc promovarea olimpismului și valorilor acestuia și se va desfășura sub forma unui concurs de prezentare a rezultatelor acestora prin comunicări științifice pe blogul proiectului. De asemenea elevii grupului țintă vor răspunde la întrebări având ca tematică olimpismul (istoric, valori, reprezentanți, mari sportivi), sub formatul ”Cine știe olimpism câștigă!” – 1 IUNIE 2017
Aceste materiale, fotografii sau înregistrări video vor fi postate în grupul ” PROIECTE EDUCATIVE” link https://www.facebook.com/groups/1390281997955662/ sau transmise pe e-mail. Activitatea va avea ca rezultat final publicarea volumului de studii sub cod ISBN/ sau publicarea acestor lucrări în revista școlii ”Univers Școlar” inregistrata cu cod ISSN.
Pentru participarea la aceste activitati nu se percepe taxa. Profesorii si elevii vor primi diplome si adeverinte. Volumul de studii cu cod ISBN va fi in format electronic.
- În perioada implementării proiectului, se va organiza în fiecare unitate parteneră o expoziţie cu fotografii ale marilor sportivi români sau străini premiați la jocurile olimpice care pot deveni modele de urmat pentru elevi.
Informaţii suplimentare se pot obţine:
►prin telefon sau e-mail:
Prof. JAN STOINOIU-MOROGAN, stoinoiujan@yahoo.com
tel.: 0766792930
blogul proiectului http://olimpicii.blogspot.ro/
ACORDURILE DE PARTENERIAT SEMNATE LE PUTETI TRIMITE IN FORMAT
SCANAT PE MAIL stoinoiujan@yahoo.com
Va multumesc pentru colaborare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu