marți, 11 februarie 2014

SIGURANTA PE INTERNET

5 recomandări pentru cadre didactice
1.       Negociați regulile privind utilizarea Internetului și a telefonului mobil la clasă. Stabilirea împreună a unor reguli crește probabilitatea ca ele să fie respectate.
  1. Vorbiți-le copiilor despre riscurile asociate cu Internetul. Explicați-le elevilor că pe Internet pot întâlni diverse riscuri, cum ar fi hărțuirea, furtul de date personale sau tentativele de phishing.
  2. Educați copiii cu privire la Internet. Nu-i lăsați să navigheze la întâmplare, ci mai degrabă îndrumați-i către resurse utile și tehnici eficiente de căutare online. Totodată, încercați să includeți programele plăcute de către copii (chat, rețele sociale) în experiența de învățare.
4.       Fiți informați. Asigurați-vă că știți ce aplicații, filtre sau sisteme de protecție au calculatoarele din școala dumneavoastră.
  1. Mențineți deschisă comunicarea cu părinții. Vorbiți-le despre riscurile la care se pot expune copiii pe Internet și  îndrumați-i către materiale și resurse utile.












5 recomandări pentru părinți (copii 5-11 ani)
1.       Mențineți o comunicare deschisă și sinceră. Cea mai bună metodă de a-i ține pe copiii dumneavoastră în siguranță este să vorbiți cu ei despre potențialele pericole care există pe Internet.
2.       Negociați regulile privind utilizarea Internetului și a telefonului mobil. Stabilirea împreună a unor reguli și limite este benefic pentru copii și crește probabilitatea ca ele să fie respectate.
3.       Fiți un model demn de urmat. Copiii împrumută multe din ceea ce văd la părinți, de aceea este de dorit să adoptați chiar dumneavoastră obiceiuri și un comportament responsabile.
4.       Cunoașteți-le prietenii. Încurajați copiii să vorbească despre prietenii lor virtuali așa cum vorbesc despre cei reali. 

5.       Supravegheați activitatea online a copiilor. Este recomandat să folosiți un modul de control parental pentru a-i feri pe cei mici de eventualele conținuturi dăunătoare. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu