miercuri, 29 octombrie 2014

PROIECT ,,F.A.R.E.- antidiscriminare prin sport “

THE FOOTBALL PEOPLE WEEK 9-23 OCTOBER 2014 BRING US TOGETHER IN A UNIFIED STAND AGAINST DISCRIMINATION FOR EQUALITY IN THE GAME. IF YOU LOVE FOOTBALL SPREAD THE MESSAGE ABOUT THE POWER OF DIVERSITY AND CONFRONT THE DISCRIMINATION!
,,F.A.R.E.- antidiscriminare prin sport “
In cadrul campaniei europene ,,FARE action weeks” 2014
9-23 octombrie 2014

















PROIECT EDUCATIV ”CERCUL OLIMPIC – PUNTE SPRE PRIETENIE, TOLERANȚĂ ȘI FAIR-PLAY” – EDIȚIA a IV-a

PROIECT EDUCATIV
CERCUL OLIMPIC – PUNTE SPRE PRIETENIE, TOLERANȚĂ ȘI FAIR-PLAY” – EDIȚIA a IV-a, 2014-2015

ZIDURI - BUZᾸU 
Şcoala Gimnazialǎ Ziduri vă invită să fiţi parteneri la organizarea activităților proiectului educativ CERCUL OLIMPIC – PUNTE SPRE PRIETENIE, TOLERANȚĂ ȘI FAIR-PLAY” ediţia a Iv-a, ZIDURI - BUZᾸU 2014.
În toate acțiunile nostre educative trebuie să ne ghidăm în permanență după deviza olimpică Citius, Allius, Fortius” și să nu uităm că, dincolo de îndemnul de autodepăşire umană, pe plan motric, aceasta include şi îndemnul de perfecţionare pe plan moral:
·         ”Citius” - rapid nu doar în alergare, ci şi în spiritul, care trebuie să fie promt şi vivace.
·         ”Altius” - mai înalt, nu doar în săritură, ci şi în aspiraţiile individului.
·         ”Fortius” - nu doar mai puternic pe terenul de sport, dar şi în viaţă.
Scopul proiectului: Stimularea interesului elevilor pentru sport, în general și pentru promovarea valorilor olimpice – tolerantă, prietenie, fair-play, în special.
ACTIVITATI:
Concursul de comunicari stiințifice “EDUCAȚIA ÎN SPIRITUL OLIMPISMULUI se află la a III-a ediţie și se adresează elevilor  din clasele IV-XII și profesorilor coordonatori și vizează prezentarea de proiecte educative extraşcolare/activități ale cercurilor olimpice școlare/competiții și acțiuni sportive care au urmărit promovarea olimpismului și valorilor acestuia; reviste, broșuri realizate pe tema mai sus menționată. În perioada desfăşurării evenimentului, se va organiza o expoziţie cu fotografii ale marilor sportivi romani premiati la jocurile olimpice și activitatea se va finaliza cu publicarea volumul de studii (sub cod ISBN) care va cuprinde toate lucrările înscrise la concurs.
”Cupa Iunie – Olimpismul la ziduri” ediția a IV-a este o activitate concurs organizat pe 4 sectiuni: I- expoziție – concurs cu lucrări plastice (desene, colaje, grafică) cu tematica sportivă și olimpică; II - competitie sportivă de dans/echipe; III - cros fete si baieti categoria 9-10 ani, IV - parcurs aplicativ fete si baieti categoria 7-8 ani si categoria 5-6 ani.



Informaţii suplimentare se pot obţine:
prin telefon sau e-mail:
Prof. JAN STOINOIU-MOROGAN, stoinoiujan@yahoo.com
tel.: 0766792930, (între 18:00-21:00) 
      tel. ŞCOALA GIMNAZIALA ZIDURI: 0238571411 

miercuri, 26 martie 2014

CENTENAR C.O.S.R

Sarbatorind 100 de ani de la infiintarea Comitetului Olimpic Sportiv Roman 1914-2014 si 23 de ani de la infiintarea Academiei Olimpice Romane (A.O.R.) 1991-2014 
Elevii Scolii Ziduri, membri ai cercului olimpic Gladiatorii au celebrat cei 100 de ani de la infiintarea COSR intr-un cadru festiv, prin dans, cantec dar si demonstrand in cadrul unui concurs on-line ca: ”Cine stie olimpism castiga!”. Olimpismul i-a ajutat astfel sa lege noi prietenii cu elevii Scolii gimnaziale Unguriu si sa demonstreze ca sunt adevarati promotori ai acestuia.
LA MULTI ANI COSR!




prof. Jan Stoinoiu

marți, 11 februarie 2014

SIGURANTA PE INTERNET

5 recomandări pentru cadre didactice
1.       Negociați regulile privind utilizarea Internetului și a telefonului mobil la clasă. Stabilirea împreună a unor reguli crește probabilitatea ca ele să fie respectate.
  1. Vorbiți-le copiilor despre riscurile asociate cu Internetul. Explicați-le elevilor că pe Internet pot întâlni diverse riscuri, cum ar fi hărțuirea, furtul de date personale sau tentativele de phishing.
  2. Educați copiii cu privire la Internet. Nu-i lăsați să navigheze la întâmplare, ci mai degrabă îndrumați-i către resurse utile și tehnici eficiente de căutare online. Totodată, încercați să includeți programele plăcute de către copii (chat, rețele sociale) în experiența de învățare.
4.       Fiți informați. Asigurați-vă că știți ce aplicații, filtre sau sisteme de protecție au calculatoarele din școala dumneavoastră.
  1. Mențineți deschisă comunicarea cu părinții. Vorbiți-le despre riscurile la care se pot expune copiii pe Internet și  îndrumați-i către materiale și resurse utile.












5 recomandări pentru părinți (copii 5-11 ani)
1.       Mențineți o comunicare deschisă și sinceră. Cea mai bună metodă de a-i ține pe copiii dumneavoastră în siguranță este să vorbiți cu ei despre potențialele pericole care există pe Internet.
2.       Negociați regulile privind utilizarea Internetului și a telefonului mobil. Stabilirea împreună a unor reguli și limite este benefic pentru copii și crește probabilitatea ca ele să fie respectate.
3.       Fiți un model demn de urmat. Copiii împrumută multe din ceea ce văd la părinți, de aceea este de dorit să adoptați chiar dumneavoastră obiceiuri și un comportament responsabile.
4.       Cunoașteți-le prietenii. Încurajați copiii să vorbească despre prietenii lor virtuali așa cum vorbesc despre cei reali. 

5.       Supravegheați activitatea online a copiilor. Este recomandat să folosiți un modul de control parental pentru a-i feri pe cei mici de eventualele conținuturi dăunătoare. 



luni, 3 februarie 2014

CONCURS „OLIMPISMUL ÎN ȘCOALA MEA” Ediţia a III-a, ZIDURI - BUZĂU – 1 MARTIE 2014

REGULAMENT DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE
CONCURS
„OLIMPISMUL ÎN ȘCOALA MEA”
ACTIVITATE A PROIECTULUI EDUCATIV REGIONAL ”CERCUL OLIMPIC – O PUNTE SPRE PRIETENIE, TOLERANȚĂ ȘI FAIR-PLAY”
Ediţia a III-a,  ZIDURI - BUZĂU – 1 MARTIE 2014

CAP. I  ÎNSCRIERE
Art. 1. (1) Se pot înscrie în concurs preşcolari şi elevi ai claselor I-XII din şcoala organizatoare,  şcolile/grădiniţele partenere, alte grădiniţe, şcoli, cluburi, palate ale copiilor, şcoli de artă din ţară, la următoarele secţiuni*:
·         secţiunea afiș
·         sectiunea pliant
* Lucrările primite din partea elevilor care frecventează  cursuri de specialitate (cluburi, palate ale copiilor şi şcoli de artă) vor intra separat în concurs.
 (2) Formularul de înscriere, pentru fiecare cadru didactic îndrumător, va fi completat şi trimis alături de lucrările elevilor prin poştă, la adresa:
Şcoala Gimnazialǎ Ziduri, com. Ziduri, jud. Buzǎu, cod 127720,
cu specificatia : PENTRU CONCURSUL ”OLIMPISMUL ÎN ȘCOALA MEA”
(3) Lucrările care nu vor fi însoţite de formulare de înscriere complete nu vor intra în concurs.
(4) Plicul cu lucrările elevilor poate fi predat şi cadrelor didactice organizatoare.
(5) Data limită pentru trimiterea/depunerea lucrărilor pentru concurs: 25 februarie 2014 (data poştei).
(6) Pentru organizarea concursului nu se percepe taxă.
CAP. II  PARTICIPARE
      Art. 2. (1) Fiecare clasă poate participa cu un număr de maxim 3 lucrări din aceeaşi categorie sau 3 lucrări din categorii diferite, respectând tema concursului şi încadrându-se în titulatura genericǎ a concursului.
(2) Pe verso, fiecare lucrare va avea o etichetă care să conţină cu majuscule următoarele:
      Numele şi prenumele elevului:.........................................................
      Clasa:.............................
      Şcoala:......................................................................
      Localitatea:...............................................................
      Judeţul:.....................................................................
      Numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător: ..........................................
(3) Lucrǎrile participante la secţiunea afis vor fi realizate pe hârtie şi vor respecta un format minim A3, având pe verso o etichetă care cuprinde: SECŢIUNEA / NUMELE ŞI PRENUMELE ELEVULUI / CLASA / ŞCOALA /CADRUL DIDACTIC COORDONATOR
(4) Lucrările participante la sectiunea pliant vor fi realizate în format Microsoft Office Word, Publisher, PDF si vor respecta urmatoarele cerinte: titlul lucrării, unitatea de învăţământ, numele şi prenumele elevului, numele si prenumele cadrului didactic coordonator; prezentarea va fi de maxim 1 pagina format A4.
CAP. III  EVALUARE
Art. 3 Organizatorul va înființa o Comisie de organizare și evaluare a activității, înaintată spre avizare inspectorului responsabil cu activitatea educativă înainte de desfǎşurarea Concursului care va urmǎri desfǎsurarea corectǎ şi a concursului şi aplicarea Regulamentului.
Art. 4 Juriul va fi compus din specialişti ai instituţiilor partenere.
Art. 5 Jurizarea va fi realizată în data de 28.02.2014, pe baza criteriilor detaliate, iar notele vor fi înregistrate în borderourile puse la dispoziţie comisiei de organizator.
Art. 6 Se vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni pentru fiecare nivel de clasă, la fiecare secţiune în procent de maxim 25% din numǎrul total de participanţi şi diplome de participare tuturor elevilor participanţi.
Art. 7 Cadrele didactice îndrumătoare vor  primi adeverinţe care atestǎ pregǎtirea elevilor pentru concurs.
Art. 8 Diploma care se va transmite electronic va conţine în subsol urmǎtoarea notǎ: „Diploma este valabilǎ numai însoţitǎ de tabelul nominal cu câştigǎtorii‟ şi va fi transmisǎ participanţilor alǎturi de lista cu elevii câştigǎtori. Acest document va fi înregistrat şi certificat de I.S.J. Buzǎu
Art. 9 Se vor lua în considerare lucrări efectuate numai de elevi.
Art. 10 Se vor puncta urmǎtoarele criterii: creativitate, respectarea tematicii, lucrǎri fǎrǎ intervenţia adulţilor, originalitate, idee, calitatea tehnicǎ, estetica imaginii, prezentarea originală.
Art. 11 Orice fotografie sau imagine folosita în afișe sau pliante însuşită într-un mod ilegal va fi respinsă din concurs (sub fiecare imagine va fi precizata sursa); participanţii îşi asumă responsabilitatea pentru originalitatea lucrărilor.
Art. 12 Nu se admit contestaţii.
Art. 13 Diplomele vor fi acordate în cadrul unei festivităţi de premiere, în data de 01.03.2014, iar pentru concurenţii şi îndrumătorii care nu pot participa, acestea vor fi expediate in format electronic. (Cei care doresc sa primeasca diploma printata vor trimite un plic autoadresat timbrat corespunzator - valoare de 4 lei.)
CAP. III  DISEMINARE
Art. 14 Se vor realiza următoarele activităţi de diseminare:
            - stand expoziţional   
            - tipărire şi răspândire de materiale informative (afişe, foi volante, broşura concursului);
            - articole publicate în revista școlii ”Univers Școlar” și în presa locala buzoiana;
            -prezentarea portofoliului şi a Raportului final în cadrul Cercurilor pedagogice judeţene, la cursurile de formare continuă;
            -expoziţii cu lucrările premiate, materiale prezentate la simpozioane locale, judeţene şi naţionale;
            -informări postate pe site-ul www.didactic.ro la secţiunea „Ştiri“, pe pagina şcolii organizatoare şi pe blogul proiectului http://scoalazoita.webs.com, http://olimpicii.blogspot.com; pe pagina AOR – filiala Buzau: http://aorbuzau.blogspot.ro și pe site-ul ISJ Buzau: http://educativpgm.wordpress.com/














FORMULAR DE ÎNSCRIERE
la
CONCURSUL
„OLIMPISMUL ÎN ȘCOALA MEA”
ACTIVITATE A PROIECTULUI EDUCATIV REGIONAL ”CERCUL OLIMPIC – O PUNTE SPRE PRIETENIE, TOLERANȚĂ ȘI FAIR-PLAY”
Ediţia a III-a,  ZIDURI - BUZĂU – 1 MARTIE 2014



          Numele îndrumătorului:………………………………………………..
         Prenumele îndrumătorului: ………………………………………………..
         Specialitatea/funcţia: ………………………………………………..

         Unitatea de învăţământ: ………………………………………………..
         Adresa unităţii de învăţământ: ………………………………………………..
         Adresă e-mail: ………………………………………………..

Pentru o corespondenţǎ eficientǎ:
Vǎ rugǎm sǎ completaţi numai una* dintre cele douǎ situaţii corespunzǎtoare cazului dumneavoastrǎ:

Voi primi diplomele prin poştǎ pentru cǎ am trimis un plic timbrat pe care am specificat urmǎtoarea adresǎ corectǎ:
........................................................................................................................................................................................................................

SAU

Voi primi diplomele pe mail la urmǎtoarea adresǎ** corectǎ deoarece nu am trimis plic autoadresat: ………………………………………………..

Elevi participanţi:
Nr crt.
Numele şi prenumele elevului***
Clasa
Secţiunea
Titlul lucrării
















Semnătura cadrului didactic,

*Nu se trimit diplomele în ambele situaţii.
**Insistǎm pe caligrafierea lizibilǎ a adresei de mail
***Se acceptǎ maxim trei lucrǎri pe clasǎ.