luni, 25 martie 2013

OLIMPICII NOSTRII ....LUCRARI PREMIATE


Fairplay-ul, un cuvant special

       Fairplay, acest cuvant minunat nu înseamna altceva decat un mod de a fi altruist și îngăduitor, o expresie a unei atitudini ce denotă respectul față de sine și față de cei din jur. Fairplay-ul se manifestă cel mai clar în sport.

     Această calitate esențială ar trebui să definească relațiile între oameni. Un comportament în spirit de fairplay presupune anumite calități: corectitudine, încredere în sine, capacitatea de a pierde, comunicarea cu cei din jur.

   Acolo unde domneste fairplay-ul, nu lipseste nici curajul civil si nici non-violenta,corectitudinea și dragostea pentru dreptate. Pentru a fi fairplay față de adversar trebuie intotdeuna să dispui de toleranță și echilibru. El are ca inamici, viclenia, șmecheria și înțelăciunea.

     Așadar, fairplay-ul inseamna respectarea regulilor, renuntarea la avantajele obtinute pe nedrept, egalitatea de sanse, comportamentul preventiv, respectarea adversarilor sportivi si acceptarea celorlalti. El ne ofera posibilitatea autentica pentru o mai buna orientare intr-o lume plina de elemente concurentiale. Cel ce joaca dupa regulile lui, respecta regurile scrise si nescrise, ia in considerare principiile decentei.

 

                                 Anghelescu Bianca-Ioana

                                                 Clasa a vii-a A

scoala gimnaziala "ion creanga"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu