joi, 21 iulie 2011

Pledoarie pentru educatie fizica si sport

           Copiii de azi trebuie pregătiți pentru o societate dinamică în continuă evoluţie, o societate care cere o anumită configuraţie fizică, intelectuală, morală, civică - un anumit profil care să îmbine în mod armonios, laturile personalităţii sale: un individ sănătos, armonios dezvoltat fizic, cu o înaltă calificare, un om cu o gândire creativă, rapidă, cu spirit de iniţiativă, cu capacitate de a selecta, sistematiza şi reorganiza informaţiile, de a alege cele mai bune soluţii şi de a decide rapid punerea lor în practică. 
            Alături de celelalte discipline din planul de învăţământ, pe care le dinamizează şi revitalizează, educaţia fizică contribuie la integrarea socio-profesională cât mai rapidă a noii generatii. Educaţia fizică reprezintă o activitate de interes naţional cu rol crescut în întărirea sănătăţii, dezvoltarea fizică armonioasă, dezvoltarea calităţilor motrice, intelectuale şi morale ale copiilor.
            Diversificarea, promovarea și aplicarea unor activități sportive va evita monotonia și apariția oboselii fizice sau o demotivare la elevi, le va determina o atitudine pozitivă și interes pentru practicarea într-o forma sau alta a exercițiului fizic.
            În societatea contemporană, dinamică şi mereu în transformare, cu schimbări rapide şi efecte imediate, educaţia şi învăţământul trebuie reînnoite, completate, adaptate, iar concepţia de educaţie regândită şi modernizată. Fiecare copil are dreptul la o educaţie armonioasă care să îi ofere atât accesul la cunoştinţe de natură să îl ajute să cunoască şi să înţeleagă mai bine lumea în care trăim, să îşi dezvolte potenţialul şi gândirea autonomă, dar şi la practicarea mişcării şi a sportului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu